Valentijnsdag 2017 - 3 tips voor een dandy date. 

14 februari: Valentijnsdag. Dus met welke originele date ga je je lief verrassen? DutchDandy helpt je op weg met 3 candlelight tips voor een dandy date. Spoileralert voor Rotterdammers, alles is in Amsterdam. Sorry mac. 

1. CLASSY VALENTINE

Linksom of rechtsom, als je voor classy gaat wordt het altijd leuk. Dus aim for the moon en land among the stars (or between her legs, ahum): het wordt een chique avond. Shine de wereld tegemoet in je Tessuto Divino tuxedo en glimmende lakschoenen. Geef je lief het gevoel dat je alles uit de kast getrokken hebt en doe dat ook. Niks is goed genoeg voor de liefde. Dress yourself up like Frank Sinatra and go for it. 

 

Stijltip

black tie, met een black tie strik van Profuomo en black satin bretels van Albert Thurston.

 

bretels Valentijnsdag black tie

 

Rooftopbar

Start de avond in stijl met je Cosmopoitain cocktails aan het meest bizarre zwembad van de stad in de rooftop bar van het W-Hotel in hartje Amsterdam.

 

Rijks

Dineren doe je vanavond bij sterrrenrestaurant Rijks, waar je met z'n tweetjes onder de Nachtwacht het kaarslicht op elkaars gezicht ziet vallen.

 

Valentine classics concertgebouw

Totally in love loop je arm in arm door de tunnel onder het Rijksmuseum, luister je naar een prachtige ballade of vioolmuziek van de straakmuzikant (tip him/her big) en omarm je in één ruk door naar het concertgebouw op het Museumplein waar je aanschuift in de grote zaal voor Valentine Classics at the Movies (kom kom, het was glitter en glamour vanavond).

- Aftoppen doe je vanavond met een dubbele Martini in de Duchess. Of samen in bed natuurlijk, met het concertgebouw en kaarslicht nog langzaam naneuriënd. 

 

2. VINTAGE VALENTIJN

Waarom voor chique gaan als je het ook puur en natural kunt houden. Leer elkaar op een andere manier kennen en laat elkaar zien dat het niet alleen om uiterlijk gaat. Maar juist om true character en de originaliteitsprijs. 

 

Stijltip

Tweedehands bretels natuurlijk, kijk in je pa's kast (of nog beter: in die van je opa). Onze oprichter heeft er ook nog wel een paar liggen. Stuur een mail en ga samen door Hein z'n kast heen. Gegarandeerd vintage. 

 

bretels Valentijnsdag vintage

 

Festina Lente

Je begint de avond ditmaal bij huiskamercafe Festina Lente op één van de meest romantische plekjes van de stad: de Looiersgracht. Hier speel je samen knusse bordspelen op één van de huiskamerbanken en heel belangrijk: je laat haar eindeloos winnen. 

 

Pontje

Al filosoferend over het leven fiets je samen naar Centraal Station, waar je aan de achterzijde de pont naar de Distelweg neemt om te crashen bij hde et uit oude containers opgetrokken beachclub (althans, zo noemen wij het) Pllek. Met zand onder je schoenen en misschien wel het meest romatische uitzicht van de stad. In deze vrijbuiters hemel neem je het diner van de dag en vraag je of je boven in de banken mag zitten. Wellicht een aardig moment om terloops je favoriete filosoof te citeren of te quoten en te verhalen uit de vele literatuur die jullie de afgelopen tijd samen lazen.  

 

Hallen

Afsluitend snel je hand in hand naar de laatste PAC film in de Hallen waar Moonlight draait om voldaan thuis op de bank af te sluiten met wijn en mooie verhalen. 

 

3. ROMANTIC VALENTINE

Als vintage en chique daten aan jou niet besteed zijn dan is er altijd nog jouw last resort - en niet getreurd, dit is het mooiste thema wat er is: de liefde zelf. Maak van jouw valentijn date de meest romantische date ooit. 

 

Stijltip

Ga naakt en draag alleen een vlinderdas. Grapje natuurlijk. Besteed zorg en aandacht aan je uiterlijk. Het hoeft niet zo chique te zijn als in onze eerste variant, maar wees vooral niet te slonzig. Een roze of rood accent is natuurlijk altijd leuk voor je Valentijn. Wat je draagt gaat uiteindelijk over haar, remember.   

 

bretels Valentijnsdag

 

Onder de deken

De avond begint natuurlijk op de Amsterdamse grachten. Bijvoorbeeld op de hoek van de Herengracht en Leidsegracht. Waar je op een prachtig, verborgen zitje onder aan de gracht, dicht tegen elkaar aan kruipt onder een warme deken. Schenk glühwein, smeer toastjes uit de picknickmand en lach met elkaar de avond tegemoet. 

 

Varen

Als jullie uitgesproken zijn, meert de salonboot aan voor een romantische boottocht met diner langs een aantal van de mooiste plekken in de stad die er voor jou echt toe doen. Plekken die veel voor je betekenen. Bij elke plek vertel je een persoonlijk verhaal (met Maxima traan) en iets over de geschiedenis van de stad. 

 

Charlez Aznavour

Na deze tour d'amour snel je naar huis waar je je Charlez Aznavour playlist opzet, de kaarsjes aansteekt en een zelfgeschreven gedicht voordraagt als ode aan de bijzondere avond en de hoofse liefde die je voelt. Desgewenst kun  je nog samen dansen, maar evengoed sla je dat gelijk over. 

 

 

 

 

Have fun.