Bretels sinterklaas

Sinterklaas is landelijke discussie over zwarte of witte bretels goed beu. 

Het Sinterklaasfeest lijkt steeds vaker overschaduwd te worden door een beladen discussie die op de deur bonkt. En daar is de goedheiligman helemaal niet blij mee. "Het Sinterklaasfeest moet snel weer teruggegeven worden aan de ouders. De kinderen lijken het feest nu te kapen met opportunisme, populisme voor eigen gewin en politieke spelletjes. Dit kan nooit de bedoeling zijn" Aldus de verbouwereerde Sint op een tochtig dak in Oostkappelle. 

Kinderen boos: ouders te hip met zwarte, smalle bretels.

Aanleiding voor de snel oplaaiende discussie die het land al weken in de greep houdt is een verschil van mening over zwarte, witte of gekleurde bretels. Vooral de oorspronkelijke dragers van bretels zien het probleem niet. "Als ouders droegen we altijd al zwarte bretels tijdens pakjesavond. Waarom is dat nu ineens zo'n kleurrijk vraagstuk?" De kinderen zien dat anders en willen vooralsnog van geen wijken weten. "Zwarte bretels zijn veel te hip" laten ze weten namens een piepjonge woordvoerder. "Onze ouders dragen alleen nog maar skinny jeans, Karhu sneakers en smalle, zwarte Albert Thurston bretels. En wij dan? Dat kunnen we helemaal niet betalen van ons zakgeld(!). Wat ons betreft trekken ouders voortaan gewoon weer de klassiek gekleurde bretels van vroeger aan tijdens pakjesavond. Dat past toch ook veel beter bij al die gekleurde pakjes?". 

Bretels Sinterklaas 2018

Makkers staakt uw wild geraas: kids scanderen massaal "rode bretels". 

Kids uit het hele land gaven massaal gehoor om naar de Efteling te komen. De situatie werd even voor achten grimmig toen groepjes kinderen samenschoolden, snoepgoed strooiden en massaal Justin Bieber begonnen te zingen. Schooljuffen moesten snel ter plaatse komen om de kids tot bedaren te brengen. De youngsters scandeerden en masse de naam van rode bretels over het water van Fata Morgana. En leek nog lang onrustig te blijven in Kaatsheuvel, maar even na bedtijd keerde de rust gelukkig snel weer terug in het Brabantse dorpje. 

Zwarte, witte of gekleurde bretels, mij zijn ze allemaal even lief.  

Sinterklaas laat weten erg geschrokken te zijn, maar laat zich niet uit het veld slaan door een stel kinderen. "Zwarte, witte of gekleurde bretels. Mij zijn ze allemaal even lief. Zolang de ouders de broek maar op kunnen houden in deze donkere dagen voor Kerst. Laten we het gezellig houden met elkaar. De kleur van de bretels kan me voor nu even geen zak schelen". Waarop een hevig geemotioneerde Sint en zijn gevolg zachtjes tegen het raam tikten van zomaar een woning in Appingedam. 

Dat was het voor nu. Namens uw dandy verslaggever ter plekke wensen we u mooie dagen en vele cadeautjes. Voor bretels in alle soorten, maten en kleuren verwijzen we u graag naar www.bretels.nl. Tot ziens Sinterklaas!