Trouwen in 2022 - Corona

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen! Als jullie hebben besloten om de bruiloft desondanks de corona crisis in 2022 door te laten gaan dan zijn er een aantal dingen waarmee jullie rekening moeten houden. Maar wees verzekerd, ook in deze tijd kan trouwen écht heel bijzonder en sfeervol zijn. Door de intieme setting van maximaal 30 personen heb je meer aandacht voor je gasten en deel je deze bijzondere dag met degenen die je echt dierbaar zijn. Hieronder geven we je een aantal tips om van je corona bruiloft in 2022 de mooiste dag van je leven te maken.

1. Tot in de puntjes

Als je het aan ons vraagt - ook al zijn wij waarschijnlijk een beetje biased - is de garderobe van het bruidspaar en de gasten één van de mooiste dingen op een trouwfeest. Een bruiloft is de perfecte gelegenheid om alles uit de kast te trekken met een tot in de puntjes verzorgde outfit. Zit jij meer in het kamp: ‘tussen de 100 gasten val ik met mijn spijkerbroek toch niet op’? Dan is het nu hoogste tijd om dit overboord te gooien. Vergeet het maar dat jij jezelf met 30 gasten op de officiële foto onopvallend achter die te dikke oom van de bruid kan weg sjoemelen! Draag daarom met een perfect afgestemde outfit - natuurlijk met bretels - bij aan de mooie uitstraling van de bruiloft.

Tip voor het bruidspaar: ook al is de dresscode altijd al een belangrijk onderdeel van de uitnodiging, besteed er nu extra aandacht aan. Bij een corona bruiloft gaat het om kwaliteit in plaats van kwantiteit en een mooi verzorgde outfit hoort daar zeker bij.

Trouwen in 2022

2. Feel the look

Weg sjoemelen is trouwens sowieso not done! De echte dandy staat voor zelfvertrouwen en is niet bang zich van de grijze massa te onderscheiden. You are what you wear, dat weet de echte gentleman als geen ander. Zij het als gast of als bruidegom: een mooi verzorgd en feestelijk outfit zorgt ervoor dat je je automatisch zelfverzekerd voelt en je vanzelf in een feestelijke stemming komt. Bretels zijn accessoires die gemakkelijk iets toevoegen aan je outfit en je vlug veranderen in een echte gentleman.

Wist jij al dat wij een hele pagina met bretels voor de bruiloft voor je hebben samengesteld?

3. Vier je bruiloft buiten

Een groot feest zit er voorlopig niet in, maar er is genoeg te verzinnen, om je corona bruiloft ook met een kleine kring van dierbaren onvergetelijk te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een picknick in het gras? Elk groepje (huishouden) krijgt een eigen dekentje met een liefdevol gevulde picknickmand. Doe er dan ook gelijk een fles gekoelde champagne bij en organiseer een officieel proost moment, waarin iedereen zijn of haar glas champagne kan heffen voor de newlyweds. Knuffels en handjes schudden zitten er voorlopig niet in, daarom zijn dit soort officiële momenten een goede mogelijkheid, om bij deze bijzondere dag stil te staan.

 

Trouwen in 2022

4. Besteed extra aandacht aan je locatie

Als het (nog) te koud is voor een buitenbruiloft, zijn er ook binnen genoeg mogelijkheden om je dag onvergetelijk te maken. Net als een mooi verzorgde outfit (met bretels!) geeft een mooi verzorgde locatie meteen een feestelijke stemming. Met een kleinere lijst aan genodigden heb je waarschijnlijk een beetje meer marge bij het budget. Het is dus de perfecte tijd om wat meer aan een mooie locatie te besteden. Kwaliteit is waar het nu om gaat, herinner je je nog?

5. Organiseer een live stream

Ook bij een niet-corona bruiloft gaan vaak weken vooraf tot er de definitieve gastenlijst vast staat. Mag die tante, die in de VS woont er wel op? En hebben we genoeg plek zo dat zij haar partner ook kan meenemen? Dit zijn beslissingen die je door corona lekker kan laten liggen, want online kan je zo veel gasten uitnodigen als je maar wilt. Als er veel mensen op je gewenste bezoekerslijst staan organiseer dan een livestream met een professionele camera. Heb je gelijk ook een mooie herinnering aan je bruiloft! Stuur eventueel een fles champagne naar de gasten thuis, zo dat ze bij het officiële proost moment ook hun glas kunnen heffen. En laat ze vooral ook thuis hun best doen! Als het dan wel niet live kan, kunnen ze toch thuis hun beste outfit uit de kast trekken, om samen met jullie op jullie te proosten en de liefde te vieren.