Need some help?

PHONE: +31(0)20 261 2585

Bretels maten

Welke lengte bretels moet ik hebben? Op welke hoogte zitten de clips? En waar moet ik de knopen plaatsen? Het leven van de bretelsdrager kent vele vragen. Hier vind je de antwoorden. Kom je er niet uit, bel ons dan even op +31 (0)20 261 2585 of stuur een mailtje naar info@dutchdandy.com. Last but not least, je bent van harte welkom om langs te komen en te passen in het geval van twijfel. Maak dan wel even een afspraak, want we zijn een webshop (geen winkel waar je altijd binnen kunt stappen).  

 

Hoe hoog moeten de clips van de bretels zitten?

Maakt niet zo heel veel uit, als de clips maar niet tegen je schouder of op de broekband zitten qua hoogte (en zelfs dan nog heb je mensen die dat ok vinden). 

 

Welke lengte bretels-maat heb ik nodig?

Nog niet zo heel gemakkelijk omdat ieder herenlichaam weer anders in elkaar zit. Zo heb je lengte, breedte, dikte en verhoudingen. Buik, borstspieren, lovehandles en wat al niet meer. Maar grofweg kun je de volgende maatvoering aanhouden (en dan heb je met de clips altijd nog wat extra rek om te verstellen). 

  • Heren met een lengte tot 1.85 meter en een normaal postuur kunnen bretels kopen van 110 - 120 centimeter. 
  • Heren met een lengte vanaf 1.85 meter (tot 2.05 meter) en een normaal postuur adviseren we bretels te kopen vanaf 117 centimeter. 
  • Heren met een gewicht van 95 kilogram of meer adviseren we bretels te kopen vanaf 117 centimeter
  • Heren met wat kilootjes teveel of grote lengte adviseren we onze speciale maat van 130 centimeter. 

 Oh ja. Kijk. Dit is Roel. Hij is 1.84 meter en weegt 75 kilo. Hij draagt bretels van 110 centimeter. Dan heb je even een idee waar de clips dan zitten.

Bretels lengte

 

En waar zet ik de knopen? Op welke afstanden?

De knopen worden normaliter aan de binnenzijde van de broek gezet. Als je geen knopen hebt, laat die dan even zetten bij de Turk (of Marrokaan, of Nederlander, of Deen) op de hoek. Dat hoeft niet meer dan 12 Euro te kosten. Hieronder vind je de maten die je hem (of haar, of de transgender) kunt geven. 

Bretels knopen